Viktoria Östbloms sista blogginlägg

Dags för mitt sista blogginlägg. Efter en intensiv men rolig utbytesperiod är jag nu tillbaka på min ordinarie arbetsplats och det är dags att sätta sig in i allt som hänt under tiden jag varit borta. Det är mycket fokus på ekonomin just nu och hur man på bästa sätt kan förvalta resurserna vi har, ett spännande men utmanande arbete.

För egen del har det varit mycket fokus på vad min roll kommer innebära framöver. Jag har även passat på att gå på de utbildningar som dykt upp, bland annat en mycket intressant utbildning i hur man kan effektivisera sitt arbete med hjälp av OneNote och Outlook. Jag tog med mig många smarta tips, exempelvis hur man på bästa sätt organiserar sin mejlbox. Perfekt för en person som mig som älskar ordning och reda!

Denna vecka har jag även deltagit i ekonomernas dag, en konferens för alla ekonomer i Region Halland. Temat för dagen var processbaserad verksamhetsutveckling och innefattade både föreläsningar och grupparbete. Mycket spännande och lärorikt, man fick verkligen tid till att reflektera över hur väl vi samarbetar över gränser och hur vi på bästa sätt kan möta våra ”kunders” behov.

Avslutningsvis vill jag med mindre än 1,5 månad kvar av traineeprogrammet tacka för mig och önska alla framtida traineer lycka till! Själv ser jag nu fram emot att gå in i en ny roll som ”ordinarie” controller på min förvaltning även om jag kommer sakna alla traineeutbildningar och de möjligheterna titeln trainee har fört med sig.