Inlärningskurvan har pekat 90 grader rakt upp

Hej!

Då var det är dags för mitt sista blogginlägg. Inlärningskurvan har pekat 90 grader rakt upp de senaste veckorna! I min tjänst som ekonom på socialförvaltningen har jag under den senaste tiden arbetat intensivt med flera stora och viktiga ekonomiska processer. Det har varit bokslut för tertial ett, jag har skrivit fram inriktningsbeslut till nämnden inför budget 2020–2022 plus att jag suttit med ekonomiska konsekvensanalyser för diverse beslut som ska fattas av socialnämnden i juni. I veckan har jag presenterat underlagen för förvaltningsledningen och fått deras inspel innan det ska lämnas över till politikerna. Det var, med tanke på arbetstempot för tillfället, väldigt skönt och omväxlande att vi idag hade vårt sista utbildningstillfälle med traineegruppen. Temat var personlig utveckling och ledarskap. Vi gjorde varsitt personlighetstest och för mig blev slutsatsen att resultat alltid är mitt prio ett och att jag gärna reflekterar och samarbetar samt föredrar stabilitet och struktur.

Mellan allt jobb har jag hunnit grubbla mycket på framtiden. Min årgång traineer har ju haft fördelen att bli tillsvidareanställda redan från start, vilket har varit en viktig trygghet. Dock har det ändå varit svårt att föreställa sig exakt vad jobbet kommer innebära efter traineetiden, vad som kommer förväntas av mig och om arbetsdagarna kommer se annorlunda ut. Efter att jag kom tillbaka från min utbytesperiod började dessa bitarna äntligen falla på plats. Jag känner mig jättetaggad på tiden framöver och från 1/7 övergår min tjänst från verksamhetsekonom till controller. Att få kalla sig controller känns nästan overkligt eftersom det varit min målbild ända sedan jag började studera på Handelshögskolan. Då trodde jag dock att vägen dit skulle vara längre och jag hade inte en susning om att jag skulle hamna i en offentlig verksamhet.

Jag måste också passa på att säga att jag är tacksam för möjligheten som Trainee Halland har gett mig, att jag tog chansen och att jag haft möjligheten att lära känna så otroligt många inspirerande människor under den här tiden. Visst har det varit kämpigt vissa stunder, men jösses vad jag utvecklats och så mycket jag lärt mig! Med dessa reflektioner avslutar jag mitt sista inlägg.

Tack för mig och stort lycka till, framtida traineer!