Återkomst, utflykter och projekt

Då var det återigen är dags för en rapport från fastighetsavdelningen på serviceförvaltning i Varbergs kommun. Mycket har hänt sedan sist och det är svårt att förstå att utbytesperioden i Falkenberg är över och att traineeprogrammet snart är slut.

Utbytesperioden var en spännande och mycket givande upplevelse och man han verkligen komma in i jobbet på den nya arbetsplatsen. Det kändes därför lite märkligt att lämna allt och återvända till den gamla arbetsplatsen då man efter 2 månader kände sig som en i gänget och vant sig vid det nya kontoret. Dock kommer man snabbt in i jobbet och efter någon dag tillbaka i Varberg kändes det precis som vanligt igen och det var mycket roligt att återigen få träffa alla trevliga kollegor!

Det är kul att återigen sätta sig in i och arbeta med både nya och gamla projekt, samtidigt som man har möjlighet att dela med sig av erfarenheterna och lärdomarna som man tar med sig från utbytesperioden. Det är intressant att jämföra arbetssätt och metoder på de olika arbetsplatserna och genom mitt utbyte har jag fått en möjlighet att ta med mig det bästa ifrån två arbetsplatser och samtidigt få en bild över hur arbetet kan förbättras och effektiviseras.

För varje projekt som genomförs tar man med sig lärdomar över vad som är viktigt att tänka på och vad som kan förbättras. Detta gör att man hela tiden har möjlighet att utvecklas och att varje nytt projekt förhoppningsvis blir bättre än det förra. Det är framförallt variationen i arbetet som gör att man hela tiden ställs inför nya utmaningar och det är väldigt spännande och följa ett projekt från start till mål med allt som uppstår där emellan.

Även utbildningsdagarna med traineegruppen fortgår och sedan mitt senaste inlägg har vi varit på två utflykter där den ena bar iväg till Halmstad. Där vi var med och hjälpte till som värdar och fick ta del av många mycket bra och intressanta föreläsningar under Synapsens ledarskapsdagar. Senast fick vi även en långväga utflykt till Hylte kommun där vi fick ta del av en föreläsning om digitalisering, omvärldsbevakning och trender. En intressant föreläsning som gav en inblick i vilka utmaningar och möjligheter som väntar för alla kommuner i framtiden.

Då detta är mitt sista inlägg innan programmet avslutas så vill jag passa på att tacka för visat intresse och skicka en lyckönskning till kommande traineer! Ett extra stort tack till min kollega Johan som stod för de fantastiska bilderna till detta inlägg. Inte alla som får möjligheten att jobba med en drönarpilot!