Välkomnar 2018

Nu var det ett tag sen jag skrev, är galet hur fort tiden har gått. Mitt uppdrag som byggnadsinspektör på bygglovsavdelningen i Falkenberg har blivit mer klart. Jag har en stor variation av arbetsuppgifter, vilket jag stormtrivs med. Känner mig mer säker för varje dag som går, trots att det dyker upp nya kluriga frågor nästintill varje dag. Kontoret jag delar med min arbetskamrat Anna börjar kännas mer hemma. Om två veckor får vi nya stolar och förhoppningsvis sätter vaktmästaren även upp den konst som jag och Anna valde ut i början av veckan. Nytt för i år är att jag fått en tillsvidareanställning på bygglovsavdelningen, men jag kommer givetvis att slutföra min traineeutbildning. Hela resan började med en kaotisk period av chefsbyte och mer därtill, men om jag kollar på resultatet är jag förvånad över hur bra det faktiskt har gått. Att få möjligheten att göra en traineeperiod efter studierna är oerhört lärorikt.  Jag påminner mig ofta vilken fantastisk chans jag och mina traineekollegor haft som faktiskt fått denna möjlighet.

Just nu håller vi på med en projektledningskurs som vi läser på Halmstad Högskola. Känns lite konstigt att vara tillbaka på den skola jag faktiskt utbildat mig på men samtidigt spännande och givande. I veckan har vi fokuserat på att göra klart projektplanen, vilket jag och mina gruppkamrater gjorde på stadsbiblioteket i Halmstad. Nästa vecka har vi även en dugga i projektledningen.

Slutligen tänkte jag berätta om mitt egna lilla projekt på bygglovsavdelningen. Redan min andra arbetsdag tilldelades jag en frågeställning om hur man ska motverka i anspråkstagning av kommunal mark. För mig var det en ganska svårt att greppa problemet i den stunden, men efter lite tid och bearbetning av bygglovsärenden och olovligheter skissade jag fram en mall till ett nytt arbetssätt. Mitt förslag visade sig vara omtyckt och redan i början av mars är tanken att vi ska ta arbetssättet i bruk, vilket känns väldigt roligt!