Det agila arbetet – Lättrörligt eller lätt rörigt

Nytt år, nytt kontor, nya kollegor och ett helt nytt arbetssätt är i stora drag vad som har hänt sedan jag skrev sist. Vi har även passerat halvårsgränsen och går snart in i vår sjunde månad som traineer. Tiden går nästa läskigt fort vilket måste vara ett gott tecken. Det finns måndagar och fredagar, var dagarna där emellan tar vägen är jag lite osäker på!

I takt med att året 2017 lämnades bakom oss började jag nästan enbart arbeta på Designlabbet där jag omges av en härlig blandning av bland annat designers och utvecklare. Genom att ständigt vara omgiven av kreatörer utmanas mitt sätt att tänka vad gäller design och användbarhet. Att vara trainee är en fantastisk möjlighet och jag utvecklas dagligen vilket är helt fantastiskt!

Designlabbet har olika projekt igång samtidigt och mitt fokus ligger på Vårdgivarwebben. Den största förändringen sedan sist jag skrev är att mitt team har börjat arbeta agilt, något som påverkar mitt sätt att arbeta. Även om det stundtals känns lite förvirrande är jag glad över skiftet av arbetssätt. Den agila arbetsmetoden möjliggör snabba förändringar, korta arbetsintervaller, flexibilitet arbete och bygger på tillit till teamets självständighet. Genom att bryta ner projektmålen blir det betydligt enklare för oss som team att ständigt vidareutveckla, kvalitetssäkra och vässa våra projekt ytterligare. Var 3:e vecka blir jag tilldelad prioriterade arbetsuppgifter som jag utför för att sedan presentera dem på en Sprintdemo inför teamet och våra intressenter. På onsdag är det dags för ytterligare en demo där mitt fokus har varit på att skissa på sidor för läkemedel.

Mitt arbete är absolut inte förutsägbart och det är givande att inte alltid veta vad som väntar mig längre än några veckor framåt i tiden. Och jag trivs väldigt bra med detta! Under förra veckan gjorde teamet sin första agila release där Terapirekommendationerna släpptes, vilket är den första delen av Vårdgivarwebben. Under de kommande veckorna kan vi se framemot fler härliga releaser av Vårdgivarwebben.

I fredags avslutade vi vår kurs Projektledning som vi läste på Högskolan i Halmstad. Det var inspirerande och härligt att vara tillbaka i skolan igen. Kursen projektledning passade mig bra och är ett ämne som intresserar mig. Det var även kul att få möjligheten att umgås mer med mina traineekollegor. Vi har mycket gemensamt och det är skönt att umgås med människor som är i precis samma situation som jag är. Nu när kursen är avslutad känns det dock skönt att vara tillbaka på jobbet på heltid igen. Jag hade glömt bort hur ansträngande det var att skriva tentor och vara på långa föreläsningsdagar. På bilden kan ni se hur vi Halmstadbor visar Halmstad från höga höjder för våra traineekollegor som är stationerade i Varberg.