Inte så ny längre

Har verkligen halva traineetiden redan gått? Jag kom på mig själv med att räkna månaderna på fingrarna och ja, halva traineetiden har gått.

Under den här tiden har det blivit mycket tydligare för mig hur min tjänst ser ut och vad mina arbetsuppgifter faktiskt är. När man är ny lägger man så mycket energi på att förstå vad som händer men nu känner jag att jag kan lägga min energi på det som faktiskt är mitt jobb – äntligen! Precis som min jobbeskrivning säger så håller jag på med ”projektering och genomförande av underhållsprojekt och nyproduktion”. Jag projektleder diverse mindre projekt, under hösten har det handlat om rivning och nu renoveringar.

Just nu söker vi faktiskt fler medarbetare på Varbergs Bostad, och av den anledningen stod jag och min trainee-kollega Neda på arbetsmarknadsmässan i Halmstad i måndags. Många kom och pratade med oss och var intresserade av att bli en del av vårt team. Bland annat kunde vi visa hur våra nya lägenheter på västra Sörse kommer se ut genom virtual reality. På bilden ser ni hur roligt vi hade!

Förra veckan så avslutade traineegänget passande nog en utbildning i projektledning på Halmstad Högskola. Den var väldigt lärorik och definitivt något som jag kommer ha nytta av. Alltid lika kul att få umgås med alla trainee-kollegor dessutom. Den goda maten och all fika skadade ju inte heller. Nu dröjer det dock till maj innan vi ses igen.

Nu stundar utbytesperioden, 8 veckor med start på måndag för min del. Jag ska spendera min tid på Varbergs stadsbyggnadskontor men vara på min egen arbetsplats en till två dagar i veckan för att sköta mina projekt. Det ska verkligen bli kul!