Tre månader in i traineeprogrammet

Det har nu gått nästan 3 månader sen jag startade traineeprogrammet, tiden går väldigt fort. För tillfället är det fullt upp på förvaltningen med budgetarbetet inför 2019. För min del handlar det fortfarande myc8ket om att följa med och försöka ta till mig så mycket kunskap jag kan. Men jag har även börjat bli involverad i lite projekt, bland annat arbetar jag nu med att försöka se över prissättningen av hjälpmedel på hjälpmedelscentralen. Det är väldigt intressant att sätta sig in i hur man tänkt när man byggt upp nuvarande prismodell och försöka hitta nya smarta lösningar som kan bidra med förbättringar. Man inser snabbt hur viktigt det är att kombinera olika kompetenser så att vi tillsammans kan förstå helheten.

Under min traineeperiod passar jag även på att gå så många utbildningar som möjligt och den här veckan har jag deltagit i en heldagsutbildning i Excel med fördjupning i Power Query och Power Pivot. Om det är något man har insett så är det hur mycket man har kvar att lära i Excel. Det finns så otroligt många funktioner och tillägg som man inte har koll på som verkligen kan hjälpa till med effektivisering i det dagliga arbetet. Under veckan har jag dessutom hunnit med en traineedag med temat ekonomi, kvalitet och upphandling. Det är alltid lika roligt att åka iväg på dessa dagar, träffa de andra traineedeltagarna och utbyta erfarenheter. Oftast blir det många intressanta diskussioner oss emellan. Nu dröjer det till januari innan vi ses igen men då blir det en projektledarutbildning på Halmstad Högskola vilket ska bli väldigt roligt.