Nya utmaningar!

Hej mitt namn är Arif Redzic och jag är trainee som projektledare på fastighetsavdelningen inom serviceförvaltningen i Varbergs kommun. Som projektledare ansvarar du för projekt på kommunens fastigheter som beställs utav förvaltarna.

Jag har under mina månader här på fastighetsavdelningen varit involverad i en del projekt där jag sett många intressanta arbeten och fått vara med i de olika faserna, enligt mig så har problemlösningsdelen vart den mest intressanta. Just nu håller jag i tre mindre projekt och är involverad i andra större projekt.

Jag har även fått delta i en del utbildningar utöver de utbildningar som jag och min trainee-grupp få vara med på genom traineeprogrammet. I veckan så har jag och min kollega Robin som också är trainee vart på utbildning för byggarbetsmiljösamordnare Bas-P/U.

I byggnads- eller anläggningsarbete finns det ansvar, ett väldigt viktigt ansvarsområde är arbetsmiljön vid planering, projektering och att samordna gemensamma åtgärder kring arbetsmiljön. Därför är det viktigt för oss som projektledare att veta vilka krav som ställs på våra projekt.

Jag ser min trainee-period som en otrolig möjlighet där jag får utbilda mig samtidigt som jag får arbeta och ta del utav de vardagliga uppgifterna som ingår i min tjänst.

Jag har under denna period lärt känna mycket nya människor och fått breda ut mitt kontaktnät. Jag trivs väl vid att behöva kommunicera och ha möjligheten att göra det eftersom att jag får en klarare bild på mitt arbete och min lösning. Kommunikation är viktigt då jag tar del utav andras perspektiv, önskemål och behov. Därför tycker jag att bland det viktigaste inom arbetet är att man arbetar med bra kommunikation och mot ett korrekt handlande.