Hej igen och god fortsättning!

Efter elva dagar av julmat, släktträffar och vila är jag tillbaka på mitt kontor på Socialförvaltningen. Det har ekat tomt i korridorerna eftersom många varit lediga och det har under två veckor känts lite som att vi på ekonomiavdelningen bara gått och väntat på att fakturaportalen ska stänga för att vi sedan ska kunna börja jobba med bokslutet. Min gissning är att denna och nästa vecka kommer att bestå av intensiva dagar med fokus på att få alla siffror på rätt år, upprätta månadsrapporten för december, uppdatera 2018 års sista nyckeltal och sedan formulera ett bra textavsnitt till årsredovisningen. Det känns skönt att börja på ny kula sen och kunna vara med från början av 2019. Jag är övertygad om att det kommer ge mig en bättre förståelse för de ekonomiska månadsresultatet.

Utöver det kommande bokslutet har jag fokuserat på avgiftsuppräkning för det nya året och förra veckan inleddes den politiska gången. Alla avgifter som vi debiterar har räknats upp utifrån olika uppräkningsprinciper och dessa har sedan presenterats i ett beslutsförslag och en tjänsteskrivelse. I tisdags skulle avgifterna muntligt redovisas och jag gjorde då mitt första framförande inför politiken i socialnämndens arbetsutskott. Dock var det inte bara jag som var ny i sammanhanget eftersom vi har många nya politiker sen årsskiftet i socialnämnden. Nu ska presentationen och beslutet vandra vidare och dras i socialnämnden, kommunstyrelsens arbetsutskott och sist i kommunstyrelsen. Att ha min första muntliga dragning är något som oroat mig men det gick oväntat bra.

Det känns som att det är nu efter årsskiftet som allt börjar på riktigt och det är mycket som händer under våren för oss traineer. Dels så blir jag mer och mer involverad i projekt på förvaltningen och i onsdags förra veckan började kursen på Halmstad högskola i projektledning. Projektkursen toppade alla mina förväntningar och var verkligen givande för framtida projekt.

I mars-april ska vi dessutom ha ett utbyte/praktikperiod på en annan arbetsplats och jag började innan jul leta efter en lämplig plats att vara på. Min första idé gick inte igenom och nu står jag inför vad som ska vara min plan B. Jag hade gärna velat testa vara på ett kommunalt bolag och se hur ekonomerna arbetar i en vinstdrivande verksamhet men samtidigt vill jag att verksamheten ska ha en nära anknytning till det jag jobbar med på socialförvaltningen.

Bilden ovan demonstrerar hur roligt det är att bygga en egen projektplan tillsammans med de andra traineerna.

Vi hörs snart igen, ha det bra till dess!