Bokslut, en kurs i projektledning och en hel del studier!

Hej!

Det är fullt upp på ekonomienheten i Hylte! Vi är mitt uppe i bokslutstider vilket innebär en hel del intensiva och lärorika dagar. Det är mitt första årsbokslut och det är väldigt intressant att se hur hela bokslutsprocessen går till. Jag har fått ha allt ifrån uppföljningsmöten med de budgetansvariga på samhällsbyggnadskontoret, till att få stämma av olika balanskonton. Under veckan kommer jag påbörja sammanställningen av bokslutsdokumentet och alla tabeller, som sedan ska skickas upp till samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott den femte februari. Jag ser fram emot det nya året eftersom man nu kommer få vara med från början på alla ekonomiska processer vilket kommer ge mig en bättre förståelse över hur allt fungerar.

Fördelen med att vara Trainee är att man varvar det dagliga arbetet med utbildningsdagar. Under den andra veckan i januari påbörjade vi vår projektledarutbildning på högskolan i Halmstad – nu är man student IGEN! Utbildningen har bestått av fyra utbildningsdagar med allt ifrån föreläsningar till ett större grupparbete. Examination av kursen kommer ske i februari och består av en skriftlig tentamen, redovisning av grupparbetet och en individuell reflektionsuppgift. Kursen har verkligen varit givande och det har varit så roligt att få arbeta med de andra traineerna. På bilden ovan ser ni hur vi i gruppen arbetar med vår projektplan, framme vid tavlan har vi Emelie som strukturerar upp vår projektplan med hjälp av Work Breakdown Strukturs (WBS).

Vi börjar även närma oss vår utbytesperiod som är i mars till april. I början var jag väldigt orolig över att jag inte skulle kunna hitta en plats att ha min utbytesperiod på. Mitt tips är att vara ute i god tid och tänka igenom vart man vill vara någonstans. Jag bollade en hel del idéer med min chef och fick väldigt bra stöd, vilket resulterade i en utbytesplats som jag tror kommer ge stor kunskap och nytta till både Hylte kommun och mig. Utbytesperioden är en fantastik möjlighet till att få ny kunskap, nya idéer och arbetssätt, som man sedan kan föra vidare till sin arbetsplats. Jag ser verkligen fram emot min utbytesperiod!

Nu är det dags att ta tag i plugget, vi hörs snart igen!