Tiden går snabbt när man har roligt, och när man lär sig mycket

Hej!

Mitt namn är Nelly Hugosson och även jag är en del av årets trainee-gäng! Jag är född och uppvuxen i Vetlanda, Småland men valde att direkt efter min student förflytta mig till Halmstad. Anledningen till att det blev just Halmstad berodde på utbildningen. Jag läste ekonomi på gymnasiet och var övertygad om att jag ville fortsätta inom samma bransch. Då hittade jag bygg-och fastighetsekonomprogrammet på Högskolan i Halmstad och efter det var det ingen diskussion om saken. Sedan dess har jag bott i Halmstad och våren 19 tog jag examen.

I september påbörjade jag min tjänst som trainee- controller på Hylte kommun. Och oj vad mycket jag redan lärt mig! Tiden springer förbi och varje dag står jag inför nya, roliga och utmanande uppdrag. Jag har sedan jag började suttit en hel del med kassan och dagbokföringen, uppgifter som är en bra grund att stå på för att förstå hur allt det ekonomiska fungerar. För jag ljuger om jag säger att saker funkar på samma sätt i skolbänken som på arbetsplatsen. Kassan och dagbokföringen var svår från början, men allt eftersom kom jag in i det ekonomiska tänket. Nu har jag för tillfället lämnat kassan och dagbokföringen för att fokusera på att mer aktivt arbeta mot min nämnd. Jag ska arbeta som ekonomiskt stöd för samhällsbyggandsnämnden (SBN) och därmed bli deras controller. Emina (trainee från förra året) är den som har ansvaret för SBN just nu och hon håller på att lära mig allt hon kan. Det är mycket att ta in men det är väldigt roligt. Det är fördelaktigt att arbeta tätt med Emina eftersom hon har gått igenom samma process förra året, som jag gör nu.

Det är en stor omställning att komma in i arbetslivet efter att ha pluggat och speciellt för mig som pluggade direkt efter gymnasiet och aldrig haft några mellanår. Men jag trivs och jag lär mig nya saker varje dag. Dessutom är vi ett toppen-gäng här på ekonomienheten vilket såklart bidrar till ökad arbetsglädje. Det känns som jag har stora möjligheter att växa och utvecklas här, speciellt med tanke på att min tjänst som trainee erbjuder goda möjligheter till en bra inslussning i arbetslivet.

Nu är det dags för mig att dyka ner i excelfilerna igen. Vi hörs!