Ny månad, ny arbetsplats!

Tiden flyger verkligen förbi, våren är här och sedan mitt senaste inlägg har en hel del hunnit hända!

Ett bokslut för samhällsbyggnadsnämnden och VA-verksamheten har blivit upprättat. Det ligger mer arbete bakom än vad man tror, en hel del texter, tabeller och dokument har sammanställts. Det hela avslutades med en presentation för nämnden och nu är vi redo för att ta oss an det nya året!

En del av Trainee tiden innebär också att man är iväg på en utbytesperiod i en annan organisation. Syftet med utbytet är att bygga nätverk och initiera samarbeten över gränserna samtidigt som utbytet kan leda till ny kunskap, nya idéer och arbetssätt. Under min utbytesperiod har jag valt att vara på Hallands Sjukhus Halmstad – Region Halland.

När jag påbörjade min anställning på Hylte Kommun funderade jag en hel del kring utbytet och vilken organisation man själv skulle hamna på. Mitt tips är att inte stressa upp sig för mycket! Börja med att fundera på vad man själv tycker är intressant och om det är möjligt att koppla det till organisationen man arbetar på. Anledningen till at jag valde Region Halland beror bland annat på att de arbetar en hel del med att automatisera sina processer. Det här är något som jag själv tycker är ett superintressant område, samtidigt som det är något som vi i Hylte har ett stort intresse utav. Vidare ansåg jag att det vore kul att testa på och se hur arbetssätten skiljer sig åt inom det kommunala och regionala, vad det gäller prognosuppföljning, budgetering etc.

I skrivande stund har jag hunnit vara en vecka på min utbytesplats. De första dagarna var väldigt intensiva då det har varit inlämning av siffrorna för januari/februari prognosen. Jag har fått sitta en del med prognosberäkningarna för personal och inhyrd bemanningspersonal. Det har varit väldigt intressant att se hur arbetssättet på regionen skiljer sig åt mot arbetet på kommunen och redan nu finns det en hel del idéer som kommer kunna tillämpas när jag återvänder till min ordinarie arbetsplats. Denna veckan väntar en hel del möten och ett besök på Hallands sjukhus i Varberg, vilket kommer bli väldigt spännande. Vi hörs snart igen!

 

Bild – sjukhusets entré