Nya projekt och utmaningar

Hej, på fastighetsavdelningen i Varberg händer det mycket. Nya projekt tillkommer som skall utföras under årets gång. Rollen som byggprojektledare kräver att man är flexibel och kan ta sig an olika utmaningar varje dag.

Personligen trivs jag med utmaningar, även fast man blir insatt i situationer som man inte har tidigare erfarenhet av, jag ser varje utmaning som nytillkommen kunskap som jag kommer kunna använda i andra situationer.

Veckorna går allt fortare och jag får ta mer ansvar, vilket jag tycker leder till ett mer intressant och roligt arbete.

I min nuvarande tjänst håller jag i byggprojekt samtidigt som jag hjälper till på avdelningen med diverse Autocaduppgifter, alltså rita, revidera osv. Utöver min tjänst som trainee/projektledare så har jag tackat ja till att samtidigt ta över ett område och vikariera som underhållstekniker under en period. Arbetsuppgifterna jag har tackat ja till kommer att bl.a. innefatta lägenhetsbesiktningar, kundmöten, verksamhetsbeställningar osv. Jag förväntar mig mycket arbete men jag ser det som bra erfarenhet eftersom jag kommer att få ett annat perspektiv på arbetet och en bredare kunskap om olika processer och fastigheter.

Jag och de andra traineerna har nyligen fått delta i en projektledningskurs som Halmstad Högskola har hållit i. Jag har tidigare gått en projektledningskurs och känner att det var nyttigt att stärka mina kunskaper. Kursens upplägg har vart mycket bra och jag tycker att kursledaren är väldigt kunnig och pedagogisk. Vi fick avsluta kursen med en dugga och en redovisning av ett arbete som vi fick till oss att göra gruppvis, men även väldigt goda semlor.

Att träffa de andra traineerna är alltid lika roligt tycker jag med. Det är skönt att träffa på folk i liknande situationer och kunna dela med sig utav olika erfarenheter.