Mars, en månad fylld av roligheter!

Hej!

Snart är vintern avklarad! Årets tyngsta månader (januari och februari) har gått riktigt fort i år, mycket tack vare en fullspäckad jobbkalender. Snart tas steget in i mars, vilket för mig är en månad fylld av roligheter i form av utbytesperiod på kommunstyrelseförvaltningens ekonomiavdelning, ekonomkonferens under två dagar och en skidresa till Lindvallen! Under skidresan lämnar jag dock ekonomi och budgetar hemma i Falkenberg…

Mycket av min arbetstid har under dessa månader gått till att sammanställa årsredovisningen, både socialnämndens egna och vårt avsnitt i den kommungemensamma årsredovisningen. Jag har sedan fått presentera det ekonomiska resultatet på arbetsutskottet, förvaltningssamverkan och på socialnämnden för att politiker och fackliga representanter skulle få möjligheten att ställa frågor gällande årets ekonomi. Om ni funderar på om man blir trött på sin egen röst efter att ha dragit samma presentation tre gånger så är svaret på frågan: Ja! Processen har dock varit väldigt lärorik eftersom den gett mig en tydligare bild över förvaltningens ekonomi och de viktigaste händelserna under 2018.

Efter årsredovisningen var det dags att börja med RS. Sedan jag började här har jag i olika sammanhang hört förkortningen ”RS” och förstått att det för 2018 är jag som ska rapportera in detta. I fredags gick startskottet och jag fick sätta tänderna i ett av de mest komplicerade excel-ark som jag någonsin skådat. RS står för Räkenskapssammandrag och är en insamling av ekonomiska uppgifter från kommuner i Sverige som Statistiska centralbyrån samlar in årligen. Uppgifterna samlas in för att på kommun- och riksnivå kunna jämföra nuläge och utveckling gällande ekonomi.

Utöver RS bjuder den här veckan på ett frukostseminarium i Göteborg med titeln ”Genomlysning och jämförelse av kommunal hälso- och sjukvård.” Syftet är att få inspiration till hur vi på ett bättre sätt kan följa upp kostnader för den kommunala sjukvården.

Det var allt från mig, hoppas ni får en fin vecka!