Full aktivitet både ute och inne

Den senaste tiden har solen visat sig en hel del här i Halmstad vilket har satt staden i blom. Knopparna i träden lyser som små gröna dioder och grilldoften dyker plötsligt upp på flera ställen längs löprundan. Solen och värmen väcker liv och rörelse ute i naturen och även inne i Region Hallands lokaler är det full aktivitet för mig i min roll som Trainee/Utvecklingsingenjör.

Under torsdagen och fredagen i förra veckan fick vi traineer chansen att vara med under Synapsen, ledarskapsdagar arrangerade i samarbete mellan Region Halland, Hallands kommuner, Region Jönköpings län och Länsstyrelsen i Halland. Synapsen är en mötesplats om ledarskap och verksamhetsutveckling som inspirerar och ger personlig utveckling till chefer, ledare och politiker samt specialister inom HR. Årets tema för Synapsen var Digitalisering – ett förändrat arbetsliv och det blev två fullspäckade dagar med spännande föreläsningar och många intressanta samtal.

En annan aktivitet som nu är igång är min utbytesperiod som påbörjades för två veckor sedan. Under ett par månader framöver ska jag spendera några dagar i veckan på Medicinsk Teknik Halland (MTH) för att lära mig mer om deras arbete och jag ska även hjälpa dem med vissa specifika uppgifter. MTH har två medicintekniska avdelningar (MTA) med utbud i Halmstad, Kungsbacka och Varberg. Huvuduppgifter för MTH är medicinteknisk service och underhåll, rådgivning, utbildning samt stöd vid anskaffning av medicintekniska produkter. MTH har en avdelning på sjukhuset i Halmstad (MTH Syd) och en avdelning på sjukhuset i Varberg (MTH Norr). Hittills har jag hunnit spendera en dag på varje avdelning samt en dag på MTH medicinska behandlingshjälpmedel.

Under dagen på MTH Norr skuggade jag två medicintekniska ingenjörer. Vi gick igenom övergripande rutiner för arbetet och jag fick bland annat veta mer om hur övervakningssystemen på IVA fungerar och underhålls. Dessutom gjorde vi vissa djupdykningar ner i tekniken för bland annat Magnetisk Resonanstomografi (MR) och röntgen, mycket intressant för mig som nyfiken ingenjör. Vid mitt besök fick jag även chans att träffa personal som arbetar ute på avdelningarna. Jag är mycket tacksam för dessa möten som ger insikter som är omöjliga att läsa sig till.

MTH Syd besökte jag tillsammans med Carina, nyanställd controller på MTH. Vi visades runt på sjukhuset i Halmstad och fick bland annat besöka röntgen- och operationsavdelningen där vi fick se mycket av den medicintekniska utrustningen som finns där. Jag har fått en mycket fin introduktion av MTH och det ska bli spännande att få spendera ännu mer tid tillsammans med dem de kommande veckorna.

(På bilden ser ni mig och Carina som är redo att besöka operationsavdelningen.)