Utbytesperiod – ny på jobbet igen!

”Välkommen till Familjebostäder i Göteborg. Vi skapar trivsamma livsmiljöer, tillsammans med allt fler göteborgare. Vi har ett ansvar som sträcker sig längre än till bostadens väggar och tak. Vi ska även ta ansvar för den sociala hållbarheten i de områden som våra hyresgäster lever i.”

Jag har valt att tillbringa min utbytesperiod i storstaden, på Familjebostäder i Göteborg under två månader. Deras förvaltning har ett långsiktigt perspektiv med inriktning på värdesäkrade fastigheter och ett säkrat underhåll. Till skillnad från Varbergs Bostad som har 5 000 lägenheter har Familjebostäder i Göteborg drygt 18 500 lägenheter som de förvaltar, vilket för mig kändes oerhört spännande när de även är ett allmännyttigt bostadsbolag.

Avdelningen jag är på heter Fastighetsutveckling där bolagets tekniska kompetens är samlade inriktat på energi, miljö, inköp, upphandling, fastighetsekonomi, lantmäteri och projektledning. Under utbytesperioden har jag följt med olika roller på avdelningen och även fått chansen att vara ute på distrikten i Kungsladugård/Majorna, Södra Göteborg, Bergsjön samt Norra Göteborg. Jag har blivit mycket väl mottagen av alla och nu såhär i slutet känner jag mig nästan som en del av företaget, därför ska det bli väldigt konstigt att inte komma tillbaka.

Den erfarenhet som jag har fått dessa månaderna hade jag aldrig kunnat få på något annat sätt. Jag är väldigt glad och tacksam att jag fick två handledare som verkligen har gjort sitt bästa för att jag ska få ut så mycket som möjligt av min utbytestid.