Trainee, controller inom förvaltningen Ambulans, Diagnostik och Hälsa.

Hej,

Mitt namn är Viktoria Östblom och jag är Trainee Controller i Region Halland inom förvaltningen Ambulans, Diagnostik och Hälsa. Mina första veckor har gått ut mycket på att försöka förstå och bilda mig en övergripande bild över den stora organisation som jag faktiskt nu kliver in i. Att få chansen att börja som trainee känns som en fantastisk start in i arbetslivet och har hitintills inneburit att jag har fått möjligheten att delta på många spännande möten och framförallt knyta kontakter inom hela regionen.

Under mina första veckor har jag spenderat några dagar i veckan på GAS, Gemensam Administrativ Service, där jag har fått möjligheten att se hur de olika processerna runt exempelvis kontering och fakturering ser ut. Detta har varit väldigt nyttigt för att kunna bilda mig en bättre bild av helheten och alla flöden inom regionen. Det känns verkligen som en förmån att ges tiden att vara runt på flera ställen och se hur allting fungerar. Mitt kontor är baserat på sjukhuset i Halmstad men jag har även hunnit med att besöka exempelvis sjukhuset i Varberg, Regionkontoret och Hjälpmedelscentralen.

Den här veckan har jag bland annat varit iväg på en två dagars utbildning i QlikView, ett program som används för visualisering och presentation av data. Generellt är det många nya program och system man ska lära sig och ibland kan det verkligen kännas som en djungel av knapptryckningar. Då är det verkligen toppen att få möjligheten att delta i grundutbildningar som går igenom alla funktioner. Nästa vecka väntar ytterligare en utbildning men då är det programmet Business Objects som står på tapeten.

Hitintills har mina uppgifter främst varit att lära mig program, förstå det här med att jobba i en politiskt styrd organisation och bilda mig en uppfattning om hur allt hänger ihop. Jag ser verkligen fram emot att lära mig mer och har förmånen att jobba med kollegor som har lång gedigen erfarenhet. Nu ska jag försöka utnyttja den här traineeperioden till max och dra åt mig så mycket ny kunskap jag kan, det är trots allt ett stort steg mellan de teoretiska kunskaperna man får under universitetstiden till praktisk verklighet!