Nya intryck, möjligheter och utmaningar!

Hej mitt namn är Robin Karlsson och jag är trainee som projektledare på fastighetsavdelningen inom serviceförvaltningen i Varbergs kommun. Som projektledare ansvar du för projekt på kommunens fastigheter som beställs av fastighetsförvaltarna på kommunen. Det är svårt att tro att det bara har gått ungefär en månad sedan jag började min tjänst här med tanke på vad man har hunnit uppleva under denna tiden.

Vi har haft några utbildningsdagar med traineegruppen som varit mycket givande och intressanta. Framförallt är det väldigt kul att träffa de andra deltagarna som är i samma situation och det är skönt att kunna utbyta erfarenheter med varandra.

Sedan starten på min nya tjänst har jag fått se massa spännande projekt och även börjat kolla på några små egna projekt. Alla projekt är unika och det är därför mycket att ta hänsyn till både innan, under och efter projektet. Genom att få se nuvarande och tidigare projekt lär man sig mycket vad som är värt att tänka på inför framtida projekt. Det har även varit kul att få sätta sig in i några egna projekt och det finns massor av nya saker att lära sig vilket är jättespännande och utmanande.

Jobbet innebär även mycket kontakt med olika människor. Allt från personer ute på de olika verksamheterna i kommunens fastigheter till olika entreprenörer som utför jobben på plats. En stor del av jobbet nu i början har därför varit att skapa ett kontaktnät och få ett ansikte på dem som man kommer att vara i kontakt med framöver.

Eftersom jag är ny i staden har även en stor utmaning varit och är att lära sig var alla olika fastigheter ligger och vad dem heter vilket kan vara nog så svårt. Då är det skönt att vara anställd som trainee eftersom jag har haft möjlighet att följa med alla de olika projektledare ut på deras projekt och därför kunnat få se många olika fastigheter på kort tid. Även GPS är en fantastisk uppfinning som underlättar mycket.

Det har även varit en mängd olika möten under den korta tid som jag har varit anställd här. Förutom en stor mängd koffein har det även inneburit en ökad förståelse för den otroligt komplexa organisation som en kommun är och vad det innebär att jobba inom den offentliga sektorn. Något som såklart har både sina för och nackdelar.

Den första månaden har inneburit en mängd nya intryck men det som jag framförallt tar med mig är det varma mottagandet av alla nya kollegor på avdelningen. Det har varit mycket skratt och alla är väldigt hjälpsamma och stöttande vilket är skönt när man är ny på jobbet!