Överlämning, utbyte och återseende

Då var det dags att återigen rapportera om livet som byggprojektledare inom kommunen. Denna gång ser arbetet något annorlunda ut en tidigare då jag befinner mig mitt i utbytesperioden. Jag valde att förlägga min period i Falkenbergs Kommun på deras bygg- och projektavdelning tillsammans med deras förvaltare. Jag är inne på min tredje vecka och för varje dag som går kommer man mer och mer in i arbetet. Utbytesperioden är en spännande och lärorik del av traineeperioden och man får chansen att upptäcka en ny organisation, nya arbetssätt och skapar nya kontakter. Det är väldigt intressant att diskutera och jämföra hur det är att jobba på olika kommuner och jag tror verkligen det finns mycket som man kommer ha nytta av och ta med sig in i framtiden. Här har jag även fått möjligheten att sitta och jobba med förvaltarna vilket ger en annan insyn hur det är att förvalta fastigheterna, något som ger än större helhetsbild än när man bara jobbar med vissa begränsade projekt på de olika fastigheterna.

Samtidigt som man kommit igång med arbetet på den nya arbetsplatsen fortskrider projekten som är igång på den ordinarie arbetsplatsen. Efter en intensiv vecka med överlämning av mina projekt till mina kollegor kändes det trots allt tryggt att lämna Varberg och jag vet att dom ligger i trygga händer där. Samtidigt känns det konstigt att vara ifrån kollegorna under en längre period och det är inte annat än att man stundtals saknar dem lite grand. För att inte helt tappa greppet har jag försökt hålla en kontinuerlig kontakt med kollegorna och får då och då uppdateringar hur projekten fortskrider och hur livet är på andra sidan kommungränsen.

Traineeperioden har nu kommit mer än halvvägs och det har verkligen varit ett händelserikt första halvår som gått otroligt snabbt. Man har lärt sig väldigt mycket och blivit allt mer trygg i sina nya arbetsroll. Nu väntar några intensiva veckor med slutet på utbytesperioden med nya träffar med de andra i traineegruppen och sedan återigen sätta sig in i gamla och nya projekt på den ordinarie arbetsplatsen. Mellan allt jobb ska man dessutom vara lite ledig och fira påsk!