Nu är utbytesperioden i full gång.

Nu är utbytesperioden i full gång. Jag funderade länge på var jag ville vara men landade i att stanna kvar inom regionen för att se hur andra förvaltningar och verksamheter jobbar. Istället för att lägga 2 månader på samma ställe har jag delat upp mitt utbyte i olika perioder. De två första veckorna spenderade jag hos FOU (Forskning och Utveckling) och nu är jag på plats hos ekonomiavdelningen på Hallands Sjukhus, härefter väntar en period hos Regionkontoret. För min del känns det otroligt förmånligt att få vara runt så mycket och framförallt skapa ett så stort kontaktnät inom hela regionen.

Under mina veckor hos FOU, fick jag en bättre insikt i hur man inom regionen stöttar och främjar forskning och utveckling, riktigt roligt att se! Samtidigt blev det en liten uppfräschning av mina kunskaper i statistikprogrammet SPSS. Senast jag använde det var när jag satt i skolbänken, vilket känns som om det var förvånansvärt längesedan. Dessutom fick jag lära mig att söka i de medicinska databaser vi har tillgång till inom regionen.

På plats hos Hallands sjukhus ser jag nu på hur de arbetar med automatisk inläsning till vårt uppföljningsprogram Stratsys. Än så länge matar man inom min förvaltning in datan manuellt, men det är något vi hoppas kunna effektivisera! Jag har fått göra lite provinläsningar och försöker sätta upp en applikation som underlättar inläsningen för oss. Det känns väldigt kul att jobba med något som jag känner verkligen är värdefullt och resulterar i något konkret.

Samtidigt som utbytesperioden är i full gång har vi även börjat förbereda oss för Synapsen som går av stapeln nästa vecka. Alla vi som är traineer kommer vara värdar på konferensen som årligen lockar ca 500 besökare. Jag ser verkligen fram