Galet mycket har hänt sen mitt första inlägg.

Hej!

Då var det dags för mitt femte blogginlägg. Det är galet hur mycket som har hänt sen jag satt och skrev ihop mitt första inlägg i september. Just nu är utbytet i fullgång och det har varit ett gäng fullspäckade veckor.

Jag har inte haft mitt utbyte speciellt långt bort från mitt vanliga kontor, bara en våning upp på kommunstyrelseförvaltningens ekonomiavdelning. Ibland kan det nog vara en fördel att välja att ha utbytet i samma kommun eftersom det skapar en bättre helhetsbild. Samtidig har det varit svårt att släppa de ordinarie arbetsuppgifterna under utbytet.

Mitt utbyte har varit lärorikt eftersom jag har fått se vad som händer med alla månadsrapporter som jag i min vanliga roll rapporterar in och det har varit värdefullt att skapa ett kontaktnät med de andra ekonomerna i kommunen. Att bolla tankar och idéer med andra som arbetar med liknande arbetsuppgifter tror jag är väldigt givande. Samtidigt är det bra att som ekonom på socialförvaltningen förstå hur Falkenbergs kommuns ekonomichef, redovisningschef och budgetansvariga ser och tänker kring ekonomiska frågor. Under utbytet har jag bland annat fått vara med och finslipa årsredovisningen, uppdatera budgetunderlag till budgetprocessen 2020 och ta fram underlag till revisorerna.

Under dessa veckor har vi traineer även hunnit vara iväg och för att hjälpa till under Synapsen-dagarna. Synapsen hålls på Tylösand hotell och är en mötesplats för chefer, ledare och specialister inom HR med fokus på ledarskap och verksamhetsutveckling. Det var två fullspäckade dagar med intressanta föreläsare som pratade om bland annat tillitsbaserad styrning, digitalisering, mötet mellan människor och beslutsfattande. Jag firade födelsedag under en av dagarna och det var en perfekt födelsedagspresent att bli matad med inspiration inför framtiden!

Vi hörs!