Jag har ett pulshöjande jobb, återkommer till det.

Klockan är 20:00 och jag sitter på tåget till Stockholm. Imorgon ska jag och min handledare Kristina på en nätverksträff/utbildning i medborgardialog som anordnas av Sveriges kommuner och landsting (SKL). Som jag skrivit om tidigare ansvarar jag för Demokratiforum för unga och jag tror denna träff kan vara användbar för mig i det arbetet. Det är väldigt spännande att få träffa andra som arbetar med liknande saker som jag själv, det breddar perspektiven och ger ny kunskap och framförallt kontakter. Tacka vet jag kontakter! Att kunna skapa kontakter är väldigt användbart i arbetslivet har jag märkt och arbetar man i en kommun både får man och behöver kontakter.

På tal om Demokratiforum för unga så fick jag idag för första gången träffa Folkhälso- och trygghetsrådet som är styrgrupp. I rådet sitter en blandning av politiker och tjänstemän från bland annat räddningstjänst och polis. Jag bad om att få tid till en ordentlig utredning på hur vi utifrån det material vi har idag så vi kan skapa en modell som vi kan använda oss av framöver. Till min stora glädje sa de ja till det. Angående pulshöjande jobb som jag skrev i inledningen, var det denna gång på grund av den toklöpning jag fick göra för att hinna med tåget efter mötet med styrgruppen. Många på mötet hade intressanta tankar och synpunkter som de ville att jag skulle ta med mig till min utredning så jag fick springa som en skållad råtta till tåget, men jag hann!

Vår arbetsgrupp har just genomgått en liten organisationsförändring. Det har resulterat i att början av året handlat mycket om att inventera vad vi jobbar med/inte jobbar med och sedan komma fram till vad vi ska jobba med framöver. Det resulterade bland annat i en ny arbetsuppgift för min del utöver det jag redan gör. Det är ett omfattande projekt som handlar om att skapa utökad och samlad kundservice för att bland annat avlasta förvaltningarna och för att ge en snabbare service till alla som hör av sig till kommunen. Där kommer jag arbeta med det som kommunstyrelsen förvaltning ska bidra med. Projektet har pågått ett tag så det är en del att läsa in sig på, och tro det eller ej även detta kommer vara pulshöjande, för en del av projektet har deadline om 7 (!) dagar!!

Vi hörs snart! Till dess, ta hand om er!

PÅ bilden: Kollegan Mircea som ska gå i pension bjöd på frukost.

Läs även Hannas tidigare inlägg:
Variation
Dagboksinlägg 1

Lämna ett svar