Dagboksinlägg 1

Mitt namn är Hanna Nyström och jag har tjänsten som utvecklingsledare. Jag arbetar i Varbergs kommun på kommunledningskontoret, den avdelningen jag är på arbetar med strategisk utveckling.

Nu har jag äntligen börjat! Jag har haft så många tankar kring detta under sommaren. Vad ska jag få göra? Hur kommer arbetsplatsen vara? Vad har de för arbetsplatskultur? Hur fungerar styrning och ledning? Hur kommer mina kollegor vara? Hur kommer mitt kontor se ut?

Just nu är det fler frågor än svar i mitt huvud. Det är många nya ansikten och namn att komma ihåg, men även att memorera vem som arbetar med vad och var de arbetar. Det jag lagt mest tid på är att läsa in mig på alla de olika projekt jag kommer att vara en del av. Det är allt ifrån kvalitétsuppföljningsprojekt till kommunikationsprojekt till EU-projekt till interna samordningsprojekt. Med andra ord är det en stor variation av arbetsuppgifter som väntar mig, och det tycker jag ska bli väldigt roligt. Tanken med att jag får delta i många olika projekt är att jag därigenom får bekanta mig med många olika delar av kommunen, vilket kommer vara mycket användbart framöver i mitt arbete.

Vad som känns extra intressant med att arbeta på kommunen är att allt arbete som görs här kommer att påverka så många människor, vi är ju till för medborgarna och att ge så mycket valuta för skattepengarna som möjligt. Det är både utmanande, viktigt och spännande på samma gång!

Jag har ett antal gånger fått upprepa meningen ”Jag heter Hanna och är trainee” och de flesta svarar ”Jaha är det du, välkommen!” så det känns skönt att det inte kommer som en chock för mina medarbetare. Jag har blivit väl omhändertagen här och det känns bra, för som ny är det mycket som inte känns så självklart. Känner mig emellanåt lite som programledare i Jeopardy när jag kommer med alla mina frågor om allt ifrån var man hämtar pennor och pärmar? Hur man bokar möten? Var är närmsta skrivare? På IT-avdelningen är jag dessutom redan lite av en ”kändis” (pga av en del datastrul…..) och som 90-talist, född med en dator i famnen, känns detta kändisskap inte supercoolt men det är smällar man får ta!

Bilden är från ett studiebesök vi gjorde på nybyggda bostadsrätter i Varberg.

To be continued.

Lämna ett svar