Att vara ny och nyfiken

Att vara trainee innebär en unik möjlighet. Det är egentligen bara att ta för sig, ställa frågor och ha roligt för att få ut så mycket som möjligt. Jag tillåter mig själv emellanåt att störa mina kollegor med frågor, även om jag känner mig tjatig så inser jag att det faktiskt är oerhört trevligt att stanna till och snickesnacka lite. Utöver att komma in i det generella arbetet förekommer det intressanta utvecklingsdagar där hela traineegänget samlas, vilket ger ett tillfälle till kompetensutveckling. Samtidigt känner jag ett oerhört fint bemötande och möjligheten att komma in ordentlig på Varbergs Bostad som därmed vidgar min förståelse och kompetens inom fastighetsbranschen. I början av min traineeperiod var jag t.ex ute i verksamheten tillsammans med trädgårdsarbetare och reparatör för att få en förståelse för organisationen, den löpande skötseln samt servicen vi ger till hyresgästerna.

Mitt namn är Neda Mirtorabi, 23 år gammal och bor i Varberg. Fem månader har nu gått sedan jag blev anställd som Trainee på Varbergs Bostad. Från att ha studerat sedan 6-års ålder och nu sitter med min första heltidsanställning, där arbetar jag på förvaltningsavdelningen. Jag trivs dessutom kanon i den kommunala fastighetsbranschen. Arbetsuppgifterna har än så länge inneburit att delta i olika möten, ansvara för mindre renoveringsprojekt och kvalitetssäkra hyressättning mm. Att vara nyutexaminerad och ny på jobbet är spännande men dock inte alltid helt lätt. Tur är då att jag har en handledare för vägledning i mina dagliga arbetsuppgifter samt regelbundna avstämningar med min chef för att diskutera branschrelaterade frågor med.

Nu i veckan har alla traineerna samlats för en fortsättning på vår projektledningskurs som håller till i Högskolan i Halmstad. Det är en speciell känsla att återvända till sin gamla högskola där jag har spenderat 4 år av studier. Kursen ger framförallt praktiska verktyg som kan ge nytta i vårt dagliga arbete utifrån föreläsningar, övningar, grupparbete och en dugga. Allt detta i mina gamla goa lokaler.