Oscar Åström

Ålder: 25 år
Födelseort: Västervik
Anställning under traineeperioden: Organisationsutvecklare, Hylte kommun
Utbildningsbakgrund: Fil. kand. i Arbetsvetenskap 180 HP

Vad har du arbetat med sedan du avslutade traineeprogrammet?

Det har varit flera saker men en av mina huvuduppgifter är att jag, tillsammans med en kollega, ansvarar för att implementera Lean i hela kommunen. Jag är även projektledare för ett nyckeltalsprojekt som heter KKiK – Kommunens Kvalitet i Korthet och under våren har jag också hunnit med att utvärdera kommunens interna ledarprogram. Som bonus har jag under senare tid blivit medlem i programgruppen för Trainee Halland.  Min roll där handlar om att planera och utvärdera kommande respektive nuvarande traineeomgång, något jag ser som en stor fördel eftersom jag själv genomfört programmet och fått ta del av dess styrkor respektive svagheter.

Vilka är de viktigaste lärdomarna du fått under din traineeperiod?

Att man aldrig får glömma att förankra sitt planerade arbete, att ha tålamod och även vara flexibel när nya förutsättningar uppstår.

Vilket är ditt starkaste minne från traineeperioden?

Traineegruppen såklart! Att arbeta så tight som vi gjorde under 16 månader skapar en god sammanhållning där jag har många positiva minnen i från. Sen tycker jag att det arbete, de aktiviteter vi levererade höll hög klass och att man tydligt kan se vilka vinster som uppstår i samarbetet mellan kommunerna och Region Halland och de ”gränser” som finns mellan våra organisationer.

Vad vill du skicka med till framtida traineer?

Ifrågasätt mycket! Om man ”alltid har jobbat på ett visst sätt” är det då det bästa sättet? Var nyfiken, ta initiativ och glöm framförallt inte att ha roligt på jobbet!

 

Har du fler frågor till Oscar?
Maila honom på Oscar.astrom@hylte.se

Lämna ett svar