Cuneyt Alkan

Ålder: 25 år
Hemort: Varberg
Kommun: Varberg, Projektledare på Hamn- och gatuförvaltningen
Utbildningsbakgrund: Byggingenjör 180hp

Varför sökte du till Trainee Halland?

Jag sökte till den här traineetjänsten för att det lät som ett väldigt intressant och utmanande arbete. Den här tjänsten ser jag som en möjlighet att få vara med och påverka framtida projekt inom Halland, Varberg. Jag har förhoppningar om ett givande arbete som ger många nya erfarenheter.

Vad har du hittills fått göra på ditt jobb?

Ingen dag är den andra lik. Oftast är jag involverad i cirka 3-4 projekt där jag mer eller mindre har en aktiv roll. En måndag kan se ut på följande sätt:

Jag springer upp för trapporna och lägger in lunchlådan i kylen samtidigt som jag gynnar mig en varm tekopp. Sedan sätter jag mig vid datorn och besvarar mejl, i sin ordning ringer telefonen om ett pågående projekt, det är en leverantör som vill lämna en intresseanmälan. I samband med detta kommer arkitekten förbi kontoret och vill gärna ha situationsritningar i DWG-format på ett helt annat projekt. I väntan på ritningarna planerar jag inför kommande bullermöte som vi har i eftermiddag. Rätt som det är var det dags för fika, en viktig punkt på dagen tycker jag. Vi samlas med kollegor och utbyter händelser och bjuder på ett skratt eller två.

Sedan är det fullfart igen, mycket av arbetet omfattar möten, projektering och planeringsarbete. Oftast brukar det mesta löst sig rätt bra i slutet av dagen, jag brukar alltid ta cirka 10-15 minuter i slutet av dagen för att reflektera över dagen som varit och planera inför kommande dagar.

Vad är din vision för Trainee Halland?

En plats där likasinnade människor träffas och utbyter erfarenheter. Jag ser gärna att Trainee Halland blir ett ännu mer eftertraktat program att söka i framtiden, det ger ett unikt tillfälle till kompetensutveckling samt ger en gedigen inblick i den kommunala och regionala verksamheten.

Detta inspirerar mig:

Det bästa jag vet är att häpnas av andra människors förmågor, nu är det kanske inte varje dag man ser en person lösa rubiks kub med ögonbindel samtidigt som han/hon cyklar på en enhjuling. Men det jag vill ha sagt är att människor är min största inspirationskälla, människor som brinner för sin sak och utstrålar glädje, människor som lyfter andra omkring sig till att vilja göra bättre. Detta ger mig ett leende på läpparna och motiverar mig.

Dold talang:

Har en skådespelare själ, älskar att sjunga, dansa och teater. Responsen från de utvalda åskådarna har varit mycket skratt och ”glada” tårar.

 

Har du fler frågor till Cuneyt?
Maila honom på cuneyt.alkan@varberg.se

Lämna ett svar