Nytt år – nya erfarenheter!

Av Ida Karlberg

De fyra första månaderna gick betydligt snabbare än vad jag trodde och nu börjar man känna sig varm i kläderna i rollen som ekonom. Man har blivit relativt självständig och även börjat driva sina egna projekt. Utvecklingen har verkligen tagit fart och nu ser jag fram emot ett nytt år fullt med möjligheter och erfarenheter!

Projektledarutbildningen börjar komma till sitt slut med tenta och redovisning i kommande vecka. Trots att jag har läst projektledning sedan tidigare var det väldigt nyttigt med en uppdatering. Det har också varit roligt att träffa de andra traineerna lite mer igen.

Det nya året har verkligen börjat med ett ryck! Bokslut, balansspecifikationer, fakturaavstämningar, årsredovisning och en hel massa annat på gång. Så mycket att göra, så mycket att lära! Många projekt har också kickat igång och det är riktigt roligt att få träffa så mycket olika personer.

Nu är det inte heller långt kvar till praktikperioden som ingår i traineeprogrammet, där vi ska ha praktik på annan förvaltning, kommun eller bolag.

Så vart tar Ida vägen från mitten av februari till mars?

Det har krävts lite fundering eftersom vi dels vill att det ska vara ett intressant område för mig själv men också något som kontoret kan ha nytta av. Till slut landade det på vårt samhällsutvecklingskontor som också tillhör kommunstyrelsens förvaltning. Där arbetar de just nu med kommunens investeringsprocess och vi på ekonomikontoret ser flera möjligheter att kunna fasa samman investering- och budgetprocessen på ett mer effektivt sätt. Ett superspännande område och jag ser verkligen fram emot att lära mig mer om hur man planerar och arbetar med kommunens investeringar och exploateringar på ett hållbart sätt.

I nästa blogginlägg får ni en uppdatering från första veckan på praktiken.

Ha det bra fram till dess!