Julen är snart här!

Tiden springer förbi och julen närmar sig med stormsteg. Sedan det senaste blogginlägget har jag hunnit med en hel del nya saker. Jag har haft blandade arbetsuppgifter, alltifrån att skriva olika typer av rutiner för kök, exempelvis städ- och måltidsrutiner. Jag har analyserat statistik för att se hur utbyte av livsmedel kan påverka portionspriset samt suttit med min handledare när budgeten för 2017 lagts.

För att förbättra matsedeln har jag besökt äldreboenden och intervjuat äldre för att höra deras åsikter samt näringsvärdesberäknat menyerna.
Mest tid har jag dock lagt på mitt arbete med KRAV-certifiering och det känns äntligen som att alla bitar börja falla på plats. Nästa år ska en kontroll utföras av ett utomstående certifieringsorgan så jag håller tummarna att det inte blir några avvikelser.

Via min arbetsgivare har jag fått förmånen att gå flertal kurser. En väldigt intressant kurs jag fått möjlighet att gå är en UGL-utbildning (utveckling av grupp och ledare). Denna kurs kan jag rekommendera till alla som är intresserade av att få fördjupade kunskaper kring gruppers olika utvecklingsstadier och personlig utveckling. Det är svårt att beskriva denna kurs med några få meningar och jag tror att alla som gått utbildningen kan hålla med mig. Det som utmärker UGL är att den utförs på internat och att det är fokus på upplevelsebaserat lärande där man som kursdeltagare är mycket aktiv.
UGL-utbildningen var för mig väldigt givande och en av alla saker jag tar med mig från kursen är vikten av reflektion.

Sammanfattningsvis har jag sedan det förra blogginlägget fått en bättre inblick i hur vardagen för en enhetschef ser ut, trots att ingen dag är den andra lik och arbetsuppgifterna är väldigt varierande!

Bilden är från ett besök på Östergårdens tillagningskök, där jag hjälpte till med matlagning en dag, för att få en bättre inblick i hur arbetet ser ut i verksamheten.

Läs även Sandras tidigare blogginlägg:
Ny på jobbet!

Lämna ett svar