Anders Bruhn – Medicinteknisk ingenjör

Ord som jag lärt mig staka igenom när kolleger och vänner frågar vad jag skall jobba med på sjukhuset är:

Sårbarhet, resursfrågor, redundans, robusthet…

Tur att ingen ställer någon av alla rimliga följdfrågor. För de flesta kan jag nog inte svara på.
Men det känns ändå GREAT!

Jag har massor av mysiga-roliga-kunniga kolleger och de flesta svarar riktigt artigt på alla frågor jag ställer. Och fjärran, bortom dimslöjorna över mitt sinnes träsk, anar jag lite fast mark och söta fruktträd. Snart kommer morgonbrisen och skingrar dimman och jag tar på mig stövlarna och börjar vada.

Jag skulle också kunna säga:

Mitt flygplan har kraschat och jag har simmat iland på en ö. Men på ön bor det massor av hyggliga människor. Och det verkar som om de gör intressanta grejer. Och att det finns en plats för mig och fler intressanta saker att göra. Ön är ännu liten men i takt med att jag lär mig växer ön.

Eller med tre ord:

VA?! OK… Bra.

En sak som jag lärt mig är också att ”MR” i MR-kamera inte betyder Magnetröntgen (eller mister). Det betyder magnetisk resonanstomograf, och har ingenting med röntgenstrålning att göra. Det visste jag inte förut!

Se även min profil här!

Lämna ett svar