Utbyte på hemmaplan

Min utbytesperiod gör jag på Laholmsbuktens VA som är en samverkan mellan Halmstads och Laholms kommun. Jag har för det mesta suttit i Halmstad, bortsett från ett par dagar då jag varit i Laholm. I och med LBVAs sammanslagning av kommunerna är organisationen ganska mycket större än i Hylte. Skillnaden som detta medför har varit intressant att se då det, inte så konstigt nog, pågår både fler och större projekt inom LBVA än vad det gör i Hylte.

Jag har till största del suttit på avdelningen för förvaltar och utredning men har även, en vecka i taget, varit med ute på de andra avdelningarna. På miljö- och processavdelningen fick jag bland annat ett mindre ärende att arbeta med. Veckorna då jag var med på reningsverken samt vattenproduktion och distributionsavdelningen har jag fått vara med ute och sett hur verksamheten och arbetet går till. Många av verken ligger väldigt fint och härliga sommardagar är det bara att passa på att njuta av att man får komma ut och se dessa platser. På den sista avdelningen har jag fått följa med filmbussen och filmat kommunernas ledningsnät. Utöver detta har jag samtidigt ett mindre projekt som jag arbetar med på kontoret på förvaltar och utredningsavdelningen.

Nu återstår endast ett par veckor av mitt utbyte och därefter väntar några veckor i Hylte och sedan semester!

 

Läs även Sofias tidigare blogginlägg:
På resande fot
Många bollar i luften
Hitta nålen i höstacken
3 månader har gått
Arbetet i en mindre kommun

Lämna ett svar