Linnea Edespong

Ålder: 23
Hemort: Varberg
Kommun: Region Halland, Huvudplanerare
Utbildningsbakgrund: Högskoleingenjör inom Ekonomi och produktionsteknik, Chalmers tekniska högskola

Varför sökte du till Trainee Halland?

Jag sökte en spännande och utvecklande utmaning som startskottet på mitt yrkesliv och därför kändes en traineetjänst som ett passande val. Det lockade att få utnyttja mina kunskaper från utbildningem i ett sammanhang med möjlighet att påverka människor och samtidigt bredda mina kunskaper.

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet?

8.00 – Anländer till kontoret. Jag väcker min trogna kollega, datorn alltså. Utan den blir det inte mycket gjort. Kollar min mail och följer upp gårdagens arbete.

9.00 – Kaffesuget börjar infinna sig. Jag blickar över skrivbordet och jajamän, Elin tänker samma tanke. Vi banar väg till köket för att fylla energidepåerna så att vi kan hålla huvudet på skaft fram till lunch.

9.00-12.00 – På förmiddagen kan tiden exempelvis gå åt till möten i sjukhusets uppföljningsprocess tillsammans med kollegorna i Planeringsfunktionen samt representanter från sjukhusets verksamhetsområden. Här följer vi upp och analyserar månadens produktionsutfall. När vi haft ett avvikande månadsutfall på exempelvis antalet patienter kan vi kolla på statistik för månaden och se vart avvikelsen uppstått.  Med hjälp av input från verksamheten tar vi oss oftast fram till en slutsats kring vad avvikelsen beror på.

13.00-16.30 – Det kommer allt som oftast in frågor, tips och önskemål från verksamheten gällande våra rapporter och produktionsutfallet och därför är typiska eftermiddagssysslor att pyssla med utveckling av våra utfalls- och analysrapporter. Dels gör vi förändringar i befintliga rapporter, men vi utvecklar även nya för att stödja verksamheten i uppföljningen.

Detta inspirerar mig:

Jag inspireras av människor som lägger all sin tid och energi på att hjälpa andra

Dold talang:

Är en sann multitasker

 

Har du fler frågor till Linnea?
Maila henne på linnea.edespong@regionhalland.se

Lämna ett svar