Erica Giannini

Ålder: 27
Hemort: Halmstad
Kommun: Varbergs kommun, Hr-strateg
Utbildningsbakgrund: Kandidatexamen Personalvetarprogrammet samt fristående kurser vid Örebro Universitet i företagsekonomi A och Hälsa i arbetslivet. Håller just nu på med min magisteruppsats i arbetsvetenskap vid Halmstad Högskola.

Vad har du arbetat med sedan du avslutade traineeprogrammet?

Jag har arbetat med stöd till chefer i olika Hr-frågor, framförallt rehabilitering och rekrytering. Jag är även med i ett projekt som arbetar med kommunens praktiksamordning. Jag har också varit med och tagit fram en rapport om Varbergs kommuns personalförsörjning.

Vilka är de viktigaste lärdomarna du fått under din traineeperiod?

Att jag har fått lära mig ännu mer om mig själv och hur jag arbetar i grupp och självständigt. Jag tar också med mig den energi som det ger att samarbeta med andra i projekt och arbetsuppgifter.

Vilket är ditt starkaste minne från traineeperioden?

Det är våra projektmöten, den framgångsrika mötesstrukturen och den goda sammanhållningen i gruppen.

Vad vill du skicka med till framtida traineer?

Att ta tillvara på traineetiden. Passa på att testa på olika arbetsuppgifter och se så mycket som möjligt av organisationen.
Jag har länge varit intresserad av att arbeta inom den offentliga sektorn. Detta är en chans att få arbeta med något som påverkar många. Alla i samhället har någon kontakt med den offentliga sektorn och att få vara med och bidra till en god kontakt och upplevelse med denna var en av anledningarna till att jag sökte till Trainee Halland. Jag ser Trainee Hallands program som en stor möjlighet att få specialistkunskap både inom HR och offentlig verksamhet. Programmet känns också som en naturlig fortsättning på min karriär där utbildning och arbete varvas.

Har du fler frågor till Erica? 

Maila henne på erica.giannini@varberg.se

Lämna ett svar