Cecilia Kjellgren

Ålder: 26
Hemort: Göteborg
Kommun: Falkenbergs kommun, Utredare
Utbildningsbakgrund: Pol.kand i Statsvetenskap samt masterprogrammet International Administration and Global Governance

Varför sökte du till Trainee Halland?

Jag sökte till Trainee Halland för möjligheten att få både arbetslivserfarenhet, utbildning samt erfarenhet och inblick i många delar av regionens arbete och offentlig sektor. Jag är övertygad om att Traineeprogrammet även kommer att leda till personlig utveckling på många plan. Att Region Halland satsar stort på unga nyexaminerade lockade mycket, då detta för mig visar på framtidstro och en spännande arbetsmiljö.

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet?

En vanlig dag kan såklart se lite olika ut, men oftast har jag lite tid på kontoret innan jag ska iväg på något möte. Då brukar jag svara på mail och försöka skriva lite, kanske på en pågående undersökning eller beredning av ett ärende till nämnden (i våras var det framförallt en utredning om elevinflytande i kommunen som tog mycket tid). Mycket av mitt arbete går ut på att ta fram underlag, statistik och prognoser samt analysarbete, men jag är också ute på skolor och gör intervjuer med elever och personal. Ofta har jag mycket möten inbokade, och det kan vara allt ifrån att utveckla kvalitetsarbetet med min funktion till att planera projekt och olika insatser med verksamhetschefer eller rektorer.

Skolfrågor innefattar en rad av olika områden så arbetet är väldigt varierande! Som på de flesta andra ställen gäller det att ha många bollar i luften samtidigt och det händer alltid något nytt, det tycker jag är roligt.

Vad inspireras du av?

Jag inspireras av människor som vågar stå upp för vad de tror på och har en vilja att bidra till en bättre situation för sina medmänniskor.

Dold talang:

Är en bra lyssnare och även grym på att spela musik som får folk att dansa.

 

Har du fler frågor till Cecilia?
Maila henne på cecilia.kjellgren@falkenberg.se

Lämna ett svar