Anna Hartung

Ålder: 23
Hemort: Hjo
Kommun: Region Halland & Hylte kommun, Kommunikatör
Utbildningsbakgrund: Medie- och kommunikationsvetenskap, med inriktning organisationskommunikation, på Högskolan i Jönköping.

Varför sökte du till Trainee Halland?

Jag trycker att kombinationen av arbete och utbildning är lockande och ser det som en unik möjlighet att utvecklas både professionellt och personligen. Att få arbeta med kommunikation inom just offentlig sektor tror jag kommer vara mycket lärorikt och utmanande eftersom man vänder sig till en så bred målgrupp.

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet?

Börjar alltid dagen med att starta datorn och kolla mailen, brukar även skumma igenom rubrikerna på Hallandsposten. Sen tar jag tag i dagens arbetsuppgifter, vilka är väldigt varierande. Det kan vara allt från att jag gör en ny sida på webben, till att jag skriver en text till personaltidningen eller gör en broschyr.  Vid nio brukar vi gå och fika.

Ofta är det något möte på förmiddagen, till exempel har vi avdelningsmöten varje vecka eller så träffar vi folk från en annan avdelning eller förvaltning som vi jobbar tillsammans med i någon fråga. Annars jobbar jag vidare med mina uppgifter.

Efter lunch fortsätter dagen, antingen med fler möten eller med de arbetsuppgifter jag påbörjade under förmiddagen. Ibland får vi in ”akuta” uppdrag som man måste ta tag i på en gång. Jag har en lista där jag skriver upp saker jag behöver göra, så innan jag går hem stryker jag det som blivit klart under dagen och fyller på med nya saker som dykt upp och som ska göras framöver!

Vad inspireras du av?

Människor som står upp för sig själva och andra. Människor med en positiv inställning.

Dold talang:

Jag är en mästare på husmanskost och ordspel!

 

Har du fler frågor till Anna?
Maila henne på anna.hartung@hylte.se eller anna.hartung@regionhalland.se

Lämna ett svar