Många intryck på kort tid

Första dagen tar jag sats och cyklar på bara ett par minuter upp för den branta backen till Hallands sjukhus i Halmstad där jag har mitt kontor på FoU-avdelningen. Senare samma dag åker jag tillsammans med några kollegor till Sjukhuset i Varberg för en arbetsplatsträff. Andra dagen bär det av till Högskolan i Halmstad för ett samverkansprojekt med representanter från alla Hallands sex kommuner. Tredje dagen cyklar jag till Hälsoteknikcentrum Halland för att medverka i en kompetenspanel där vi samtalar kring en potentiell hälsoinnovation. Fjärde dagen spenderar jag på Regionkontoret och har intressanta samtal med medarbetare från de andra förvaltningarna i regionen. Femte dagen samlas traineegruppen för en heldag med projektledarutbildning.

De fem dagarna är en sammansatt arbetsvecka inspirerad av verkliga händelser från min tid som trainee och utvecklingsingenjör med inriktning mot hälsoinnovation. Med alla intryck som jag har fått efter mina fyra första månader som trainee/utvecklingsingenjör i Region Halland känner jag mig mycket bättre rustad och trygg i min roll, en känsla som jag inte hade trott jag skulle infinna sig på så kort tid. Men vem är då jag och hur fick jag denna spännande tjänst?

Mitt namn är Sanna Eriksson, jag är 28 år gammal och kommer från Växjö. För snart tre år sedan tog jag civilingenjörsexamen i maskinteknik med teknisk design och påbörjade strax därpå mitt arbete som konstruktör på ett litet företag. Jag trivdes med mycket men det var något som jag saknade och jag funderade ofta på om jag verkligen hade hamnat rätt. När jag läste annonsen för traineeprogrammet och rollen som utvecklingsingenjör med inriktning mot hälsoinnovation tog jag chansen. Det som främst lockade mig var den unika möjligheten att som nyligen utexaminerad få börja arbeta i den offentliga sektorn med en lärande process som en naturlig del och här även få vidareutveckla mig med inriktning mot hälsoinnovation. Jag skrev en ansökan och det gick hela vägen vilket jag är mycket glad och tacksam för idag. Alla dagar på jobbet ser olika ut och det har varit en mycket viktig del i mitt arbete att just få komma ut till olika platser och möta olika människor. Detta med tanke på att jag har fått den stora möjligheten och viktiga uppgiften att får vara med och utforma min tjänst. För varje vecka bygger jag på med nya intryck som bidrar till att min roll blir allt tydligare. Det finns mycket att bygga vidare och det känns jättespännande!