Nu börjar allt närma sig ett slut

Sedan jag sist skrev har jag påbörjat (och nästan avslutat) en utbytesperiod i Hylte kommun under 3 månader där jag varit på plats i Hyltebruk 50 % och de andra 50% i Laholm. I Hylte kommun har jag varit del i deras e-arkivprojekt och intervjuat systemförvaltare om de systemen de förvaltar. Utbytesperioden tar slut den 31 maj och därefter återgår jag till att på heltid vara i Laholms kommun.

Utbytesperioden är inte det enda som närmar sig ett slut, utan nu är vi på spurten av traineeprogrammet och den sista aktiviteten vi har är den 20 juni och sista dagen som trainee blir den 31 juli.

Lyckligtvis kommer jag få fortsätta inom Laholms kommun som kommunarkivarie från och med den 1 augusti och jag ser fram emot en spännande framtid här! Jag ser redan hur vi både som kommun och arkiv utvecklas och i sommaren kommer jag även få förstärkning i arkivet i form av sommarjobbare som ska hjälpa till att ordna och sortera handlingar. Vi har även en person som ska komma in och arbetsträna hos oss, och så klart hoppas jag att den ska få uppleva det spännande med arkiv och vad som går att hitta i gömmorna.

När det gäller införande av e-arkiv arbetar vi på förfullt att försöka få detta till en realitet och även om det kan tyckas långt bort arbetar vi med att digitalisera arkivhandlingar och prata om förmånerna med att arbeta helt digitalt i väntan på att få leverera digitalt.

Då det här blir mitt sista blogginlägg tackar jag för min tid som trainee och möjligheterna det har gett.

Catch you on the flip side!

Läs även Malins tidigare blogginlägg:
Malin, kommunarkivarien, här igen
Vad är en arkivarie