Ansökan/Tjänster 2018

 

Ansökningsperiod till Trainee Halland 2018

 • Den 12 januari kommer vi att lägga ut tjänsterna för 2018 efterhand som de blir klara att publiceras.
 • 5 februari – sista ansökningsdag.
 • Vecka 14 lämnas besked till kandidaterna.
 • 27 april – informationsträff och besök på arbetsplats

Varför ska just du söka till vårt traineeprogram 2018?

 • Du får en 10 månaders lång, betald, utbildning i kommunal och regional organisation och verksamhet.
 • Du får en exklusiv inblick i kommunal/regional verksamhet och möjligheten att bygga upp ett stort nätverk.
 • Ca trettio procent av programmet består av olika utvecklingsdagar där du bland annat får kunskap inom bl.a. kvalite, ledarskap, kommunikation och bemötande.
 • Du får även ta del av en mer omfattande projektledarutbildning och en unik möjlighet att prova på att arbeta i en annan organinsation.
 • Du får en unik möjlighet att utvecklas såväl personligt som yrkesmässigt

Traineeplatser

Varje år varierar behovet av vilka tjänster som behövs rekryteras till kommunerna. De specifika kraven varierar för de olika tjänsterna. Dessa krav framgår av annonsen för respektive tjänst.

Generella krav för ansökan till TH 2018:

 • Är en ung akademiker med en färsk högskole/universitetsexamen eller annan utbildning som vi ser som likvärdig. Din utbildning ska vara avslutad senast juni 2018..
 • Har ingen eller liten yrkeserfarenhet inom sökt yrkesområde.
 • Är kommunikativ.
 • Har en positiv inställning till människor och arbete och i dessa sammanhang ser olikheter hos människor med olika bakgrund som en tillgång.

Nedan ser du korta arbetsbeskrivningar av årets tjänster. OBS! Ansökan till tjänsterna sker via länken under den korta beskrivningen.

Traineeplatser 2018

Controller – Region Halland
Är du i början av din karriär och är intresserad av att arbeta med utvecklingsfrågor och strategiskt arbete inom ekonomi? Är du ansvarstagande och skulle tycka det var spännande att lära sig mer om hur det är att arbeta inom offentlig sektor? Då är rollen som Trainee Controller till Region Halland något för dig! Välkommen in med din ansökan!
Ansökan till trainee – Controller

Regulatorisk utredare – Region Halland
Nu söker vi en person, som är i början av sin karriär, till en helt ny och spännande tjänst hos Medicinsk Teknik Halland. Är du en person som tycker om ordning och reda och drivs av att ge den högsta graden av service? Då är tjänsten som Trainee/ Regulatorisk Utredare något för dig! Välkommen in med din ansökan!
Ansökan till Trainee – Regulatorisk utredare

Planarkitekt – Varberg
Med utveckling av den nya stadsdelen Västerport kommer 2500 nya bostäder, handel och service att tillskapas i direkt anslutning till centrum och järnvägen – i bästa havsläge. I flera stora planprogram runt staden gör vi plats för ytterligare 5000 bostäder. Vi erbjuder dig en möjlighet att komma in i denna utveckling i ett mycket spännande skede med möjlighet att forma morgondagens Varberg.
Ansökan till Trainee – Planarkitekt

2 x Fastighetsingenjör – Varberg
Med ökat antal invånare ökar också behovet av skolor, förskolor och äldrevård och dessa fastigheter förvaltas av fastighetsavdelningen. Traineetjänsterna hos oss är tänkt som en förberedelse för en roll som projektledare eller energieffektiviseringsspecialist, vilket är två områden som vi ser en stor tillväxt inom.
Ansökan till Trainee Fastighetsingenjör

Verksamhetsekonom – Falkenbergs kommun
Vi söker dig som vill bli verksamhetsekonom inom Socialförvaltningen i Falkenbergs kommun. Du börjar som en trainee under tio månader. Som trainee deltar du parallellt med arbeta som verksamhetsekonom inom socialförvaltningen samt deltar i ett spännande traineeprogram. Du får en exklusiv inblick i kommunal/regional verksamhet och möjlighet att bygga upp ett stort nätverk. Efter traineeperioden fortsätter du som verksamhetekonom och kan bidra till att utveckla vår verksamhet. Är du den vi söker?
Ansökan till Trainee – Verksamhetsekonom

Controller – Hylte kommun
Som controller hos oss kommer du arbeta med utvecklingen av ekonomiska processer, rutiner och system för att öka den interna kontrollen i kommunen. I Hylte kommun påbörjar vi ett stort arbete med digitalisering och ekonomienheten är en del i detta arbete och även här kommer du att vara involverad. Parallellt med arbetet deltar du i ett omfattande traineeprogram i syfte att utvecklas och få en bred och gedigen kunskap kring att arbeta inom offentlig sektor. Anställningen är en tillsvidaretjänst som inleds med en tiomånaders traineeperiod. Programmet erbjuder en möjlighet att utvecklas såväl personligt som yrkesmässigt.”
Ansökan till Trainee – Controller